(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Pampeliškový med
Potřebné ingredience
4 hrsti čerstvých květů pampelišky i se zelenými lůžky
1 litr vody
1 kg pískového cukru
2 citrony
1 pomeranč
Postup přípravy
Květy opláchneme, procukrujeme, pokapeme šťávou z jednoho citronu a necháme 12 hodin stát. Potom zalijeme 1/2l vody a necháme do druhého dne vylouhovat. Poté květy s vodou svaříme a po vychladnutí přecedíme. Získanou tekutinu svaříme s cukrem a olupaným a na plátky pokrájeným pomerančem a citronem, necháme vychladnout a po té opět pomalu zahříváme až k bodu varu a opět necháme vychladnout. Postup opakujeme - samozřejmě za průběžného míchání - tak dlouho, dokud tekutina nezačne medovatět. Tehdy ji horkou nalijeme do připravených nahřátých skleniček, pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru
Účinky a chuť medu oceníme při nachlazení a kašli.
Med můžeme připravit také z hluchavky nebo sedmikrásek ( ten je vynikající )
Účinky a chuť medu oceníme při nachlazení a kašli.
Med můžeme připravit také z hluchavky nebo sedmikrásek ( ten je vynikající )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé